គុណប្រយោជន៍ដ៏ធំដែលអ្នកមិនធ្លាប់ដឹងពីផ្លែចេក
គុណប្រយោជន៍ដ៏ធំដែលអ្នកមិនធ្លាប់ដឹងពីផ្លែចេក
ផ្លែចេកគឺជាផ្លែឈើមួយក្នុងចំណោមផ្លែឈើដែលត្រូវបានប្រើប្រាស់យ៉ាងទូលំទូលាយបំផុតនៅលើពិភពលោកសម្រាប់គុណប្រយោជន៍ដ៏ល្អ។ ការទទួលទានវាអាចជួយបន្ថយសម្ពាធឈាមនិងបន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺមហារីក និងជំងឺហឺត ។
ព្វថ្ងៃនេះចេកត្រូវបានដាំដុះយ៉ាងហោចណាស់នៅក្នុងប្រទេសចំនួន 107 ហើយស្ថិតនៅលំដាប់ទី 4 ក្នុងចំណោមដំណាំចំណីអាហារនៅលើពិភពលោកគិតជាតម្លៃរូបិយប័ណ្ណ។ ជនជាតិអាមេរិកប្រើប្រាស់ចេកច្រើនជាងផ្លែប៉ោមនិងក្រូច។
ជាមួយនឹងពិភពលោកដែលប្រើប្រាស់ចេកច្រើនណាស់វាមិនគួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើលទេដែលមនុស្សកំពុងសួរសំណួរថាតើចេកមានផលល្អសម្រាប់អ្នកទេ?
អត្ថបទនេះនឹងពិនិត្យលើអត្ថប្រយោជន៍នៃសុខភាពផ្លែចេកដូចជាការបង្កើនសុខភាពបេះដូងនិងការលើកកម្ពស់ភាពទៀងទាត់។ វាក៏ពិនិត្យមើលហានិភ័យសុខភាពដែលទាក់ទងនឹងពួកគេផងដែរ។
ខាងក្រោមនេះគឺជាផលប្រយោជន៍សុខភាពដែលទាក់ទងនឹងចេក។ វាជាការសំខាន់ណាស់ដែលត្រូវកត់សម្គាល់ថា ការសិក្សាដែលមានគុណភាពខ្ពស់ជាងមុនត្រូវបានទាមទារមុនពេលតំណភ្ជាប់ផលប្រយោជន៍សុខភាពទាំងនេះត្រូវបានបង្ហាញច្បាស់លាស់។
ចេកមានសំបូរជាតិរ៉ែដែលគេហៅថាប៉ូតាស្យូម។ សារធាតុរ៉ែនេះមានសារៈសំខាន់ព្រោះវាជួយរក្សាកម្រិតសារធាតុរាវនៅក្នុងរាងកាយ និងធ្វើនិយតកម្មចលនានៃសារធាតុចិញ្ចឹមនិងកាកសំណល់នៅក្នុងនិងក្រៅកោសិកា។
ប៉ូតាស្យូមក៏ជួយសាច់ដុំ និងកោសិកាសរសៃប្រសាទផងដែរ។ វាធ្វើឱ្យបេះដូងបែកជាប្រចាំហើយអាចកាត់បន្ថយប្រសិទ្ធភាពនៃសូដ្យូមចំពោះសម្ពាធឈាម។
ប៉ូតាស្យូមអាចបន្ថយហានិភ័យនៃគ្រួសក្នុងតម្រងនោមនៅពេលដែលមនុស្សមានអាយុច្រើន។ ជាលទ្ធផលតម្រងនោមមានសុខភាពល្អត្រូវប្រាកដថាបរិមាណប៉ូតាស្យូមត្រឹមត្រូវត្រូវបានរក្សាទុកនៅក្នុងខ្លួន។
ចេកខ្នាតមធ្យមមានផ្ទុកប៉ូតាស្យូម 422 មីលីក្រាម។
ចេកមួយផ្លែមាន 110 កាឡូរី 30ក្រាមនៃកាបូអ៊ីដ្រាត និងប្រូតេអ៊ីន 1 ក្រាម។ ចេកគឺជាផ្លែឈើធម្មជាតិមិនមានខ្លាញ់កូលេស្តេរ៉ុល និងសូដ្យូម 2 ។
ចេកផ្តល់នូវវីតាមីននិងសារធាតុរ៉ែផ្សេងៗគ្នា:
វីតាមីន B6 - .5 មីលីក្រាម
ម៉ង់ហ្គាណែស - .3 មីលីក្រាម
វីតាមីនស៊ី - 9 មីលីក្រាម
ប៉ូតាស្យូម - 450 មីលីក្រាម
ជាតិសរសៃចំណី - 3 ក្រាម
ប្រូតេអ៊ីន - 1 ក្រាម
ម៉ាញ៉េស្យូម - 34 ម។ ក្រ
Folate - 25.0 mcg
Riboflavin - .1 ម។ ក
នីយ៉ាស៊ីន - .8 ម។ ក
វីតាមីនអា - 81 អាយអ
ជាតិដែក - .3 ម។ ក
ការទទួលទានប៉ូតាស្យូមសម្រាប់មនុស្សពេញវ័យគឺ 4,700 មីលីក្រាមក្នុងមួយថ្ងៃ។
ប្រភព: medicalnewstoday
Post a Comment